Picture 2
Picture 1

 

Scurt Istoric - Kenjutsu

 

  Kenjutsu este încă o altă artă marțială populară originară din Japonia. A apărut pentru prima dată în secolul al XV-lea ca un mijloc de pregătire militară pentru clasa Samurai, dar a fost în curând încorporat în cultura Ninja.

  Cu toate acestea, termenul Kenjutsu sa extins pentru a include o varietate de antrenamente bazate pe sabie, și există o anumită confuzie cu privire la diferența dintre Kenjutsu și Kendo.

   Începând cu clasa Samurai din Japonia, Kenjutsu înseamnă "metoda" sau "tehnica" sabiei. Se executa, de fapt, luptând cu săbii, iar arma principală folosită este Katana, deși bokken-urile din lemn pot fi folosite pentru a reduce de rănirile grave. Unele școli se vor instrui cu o sabie de bambus acoperită în piele (fukuro shinai), în special în cazul în care un elev este nou și nu este atât de familiar în controlul unei katane, ceea ce poate duce la răniri din partea partenerului de antrenament .

  Kenjutsu poate fi practicat singur sau cu un adversar. Practicarea Kenjutsu singur a devenit o modalitate de auto-îmbunătățire și dezvoltare fizică, deoarece miscarea unei katane grele ajuta la dezvoltarea fortei și flexibilității corpului.

  Un expert în Kenjutsu este numit Kenjutsuka, iar pt. a ajunge la acest nivel durează ani. Acest lucru are ca rezultat dezvoltarea de abilități care pot fi aplicate în viața de zi cu zi, inclusiv coordonarea și echilibrul, disciplina și încrederea în sine.

  Începând cu anul 1868, restaurarea Meiji din Japonia a dus la dizolvarea clasei de războinici samurai, ceea ce a condus la declinul Kenjutsu ca formă de artă. Cu toate acestea, la sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea, Kenjutsu și-a recăpătat popularitatea atât ca sport cât și ca mijloc de auto-îmbunătățire și de auto-apărare.